Kammaprisen 2020

Kammaprisen

Kammaprisens formål er at skabe rum til at samle nutidens og fremtidens modige, intelligente og stærke kvinder i en moderne version af Kammas Saloner. Prisen indstiftes for at hylde de kvinder som inspirerer andre, og som med deres virke og væsen, ligesom Kamma, giver andre mulighed for at engagere sig og gøre en positiv forskel. Prisen hylder kvinder som er visionære og inspirerende inden for Erhverv, Forskning & Undervisning og Det Offentlige & Politik.

Kammaprisen arbejder på at skabe en bedre mere ligestillet verden. Vi arbejder målrettet på  FNs verdensmål nr. 5: Ligestilling mellem kønnene. 

Kamma-prisen er opkaldt efter Kamma Rahbek (1775-1829), som var kulturpersonlighed og salonværtinde. Kamma var belæst, begavet, talte flere sprog og var kreativ, hun satte pris på at samle intelligente og fremtrædende medlemmer af samfundet. I Kammas saloner var der både plads til dybe intelligente samtaler og hjertets sprog. På den måde er Kamma indbegrebet af den stærke kvinde, som både rummer intellekt og styrke til at indgå i ligeværdige relationer med de mest fremtrædende mænd i samfundet uden at fornægte sine feminine og følsomme sider. Kamma var med sine saloner med til at skabe et rum, hvor førende medlemmer af samfundet kunne mødes, opbygge netværk og deltage i udviklende samtaler.

Den ideelle Kamma-kvinde:

  • Udviser styrke
  • Er feminin
  • Inspirerer andre
  • Er modig
  • Handler etisk
  • Er Empatisk
  • Har et godt omdømme

Kammakvinder skaber positive resultater og har indflydelse. En Kammakvinde bruger sin platform til at hjælpe andre med at skabe succes. Kvinder er kvinder bedst.

Prisen er indstiftet af og drevet af en gruppe af kvinder som ledes af Maja Torp og Karina Burgdorff Jensen som repræsenterer forskellige områder af samfundet; Den Offentlige sektor, Politik, Forskning, Undervisning og Erhvervsliv.

Kammaprisen er første skridt imod at skabe de Moderne Kammas Saloner i Nordjylland. Kammas Saloner vil være mødestedet for kammakvinder og skal have til formål at skabe et forum, hvor Kammakvinderne kan mødes for at støtte hinanden i at skabe positive forandringer i samfundet. Kamma salonerne er åbne for alle tidligere nominerede til Kammaprisen.

 

Nomineringer

Mange tak for jeres mange nomineringer. De 50 Semi-finalister for 2020 er fundet og afstemingen er afsluttet. 

Jury

Vi er stolte af at kunne præsentere vores kompetente jury. Det er med stor taknemmelighed at vi kan afsløre året jury.

Juryen 2020 er:
• Lasse Rich Henningsen, direktør for Musikkens Hus
• Mads Peter Veiby, iværksætter og erhvervsmand
• Thomas Bælum, direktør for AaB
• Michael Lundsgaard Thomsen, direktør for Aalborg Portland
• Rikke Christoffersen, direktør for Aalborg Handelsskole
• Anne Marie Svendsen, politidirektør for Nordjyllands politi
• Catharina Engquist, direktør for Invest in Aalborg

Når jeres nomineringer er modtaget, vil Kammagruppens initivativtagere udvælge 50 nominerede, som alle inviteres til Kamma Prisuddelingen som finder sted den 6. November 2020. Herefter vil Juryen vælge fem finalister, som offentliggøres til uddelingen. Det er de 50 nominerede som derefter stemmer på vinderen blandt finalisterne.

Kvinderne bag Kammaprisen

Initiativtagere

Karina Burgdorff Jensen
Videnskabelig Assistent & Ph.D. Studerende Aalborg Universitet Business School
Konsulent Salesmovement i samarbejde med Intenz.com
Uddannelsesbaggrund:
Cand. Mag, Interpersonel Kommunikation (2011), Aalborg Universitet
Jeg har gennem 20 år arbejdet med salg både i praksis, som salgsleder, coach og sælger og har siden 2014 arbejdet med salgsforskning på mit Ph.D. projekt om innovative salgsmetoder. Jeg kender derfor til salg fra både praktisk og teoretisk vinkel.
Ud over Ph.D. projektet er jeg optaget af undervisning i salg både på universitetet og som konsulent og forretningsudvikler i samarbejde med konsulenthuset Intenz. Jeg arbejder ligeledes i en række bestyrelser på internationalt plan, i netværk som omhandler salgsforskning og værdiskabelse. Arbejdet er særligt koncentreret om konference og seminarplanlægning og internationale samarbejder.
Privat har jeg to teenagedrenge på hhv. 17 og 19 år og jeg har været gift med Kim siden 1997. Ud over børn og mand består familien af vores to hunde. Fritiden bruger jeg på Junior Chamber International (JCI.dk) hvor jeg er Senator (æresmedlem), socialt samvær, og så elsker at læse og rejse. Jeg har det bedst i selskab med familie og mine nære venner.

 

Maja Torp 

Byrådsmedlem (V) i Aalborg Kommune

Folketingskandidat

Leder i Aalborg Kommune

Uddannelsesbaggrund: Cand. Scient. Adm. (1999), Aalborg Universitet

Master i Offentlig Ledelse (2020), Aalborg Universitet

Jeg har gennem 20 år arbejdet inden for den offentlige sektor – både inden for Stat, Region og Kommune og kender derfor den offentlige sektor rigtig godt inde fra. De senere år har jeg arbejdet med kommunal ledelse og har suppleret mine lederkompetencer med en Master i Offentlig Ledelse.

Derudover har jeg i mange år været aktiv på den politiske arena, og har siden kommunalvalget i 2017 været medlem af Aalborg Byråd, hvor jeg bl.a. arbejder politisk med børn og unge, ældre og handicappede, ligestilling og meget andet. Jeg er desuden opstillet som folketingskandidat i den nordjyske storkreds.

Privat har jeg tre teenagebørn på hhv. 17, 17 og 19 år, som jeg bor sammen med i Aalborg. Fritiden bliver brugt i et mix af politik, socialt samvær, og mange forskellige typer af arrangementer. Blandt andet i form af bestyrelsesarbejde og netværk så som Rotary og Søgaardgruppen. Jeg brænder for at skabe nyt og har en positiv livsfilosofi.

 

 

Kammagruppen

Kammaprisen kan kun blive til og blive en succes på grund af de mange fantastiske kvinder, som bidrager med deres viden, kompetencer og tid til projektet. Vi kalder dem Kammagruppen, mest fordi de alle ville være værdige til at vinde prisen (Men det kan de selvfølgelig ikke, når de er med på holdet).

Vores hold af Kammakvinder består af:

 

 

 

 

 

 

Jeanett Kaare

Link til Linkedin profil: https://www.linkedin.com/in/jeanettkaare/

 

   

Betine Brix

Link til Linkedin profil: https://www.linkedin.com/in/betine-brix-6449a08/

Rikke Gaardboe

Link til Linkedin profil: https://www.linkedin.com/in/rikkegaardboe/

Sanne Nørbjerg

Link til Linkedin profil: https://www.linkedin.com/in/sannenorbjerg/

Helene Gottschalk

Link til Linkedin profil: https://www.linkedin.com/in/helenegottschalk/

Louise Dybbro

Link til Linkedin profil: https://www.linkedin.com/in/louise-dybbro-14819520/

 

Prisuddeling

Kammaprisen uddeles i Aalborg fredag den 6. november 2020 kl. 19.30 

Mere information kommer snarest.